Vol 50 Nr 2 (2023): Theologie aarden

					Toon Vol 50 Nr 2 (2023): Theologie aarden

Er zijn goede gronden om te onderzoeken of ook de praktische theologie groen kan aarden. Grond voor Handelingen om daarvoor met een themacluster de bodem alvast eens te bewerken. Het gelukkige toeval deed zich voor dat aan de Protestantse Theologische Universiteit onlangs een interessant project van de grond is gekomen. Projectleider Mirella Klomp en teamlid Ciska Stark waren bereid als editieredacteuren de laarzen aan te trekken, de handen vuil te maken en alvast wat zaadjes te planten. Met als vrucht de eerste ontkiemende plantjes in dit nieuwe nummer van Handelingen.
In woorden van Mirella Klomp: De focus op ‘grond’ helpt christelijk geloof en theologie opnieuw op de concrete werkelijkheid te betrekken, vanuit de (normatieve) overtuiging, dat het leven op aarde er vanuit gelovig perspectief iets toe doet. 
Of, zoals hoofdredacteur Theo van der Zee schrijft: dit inspirerende themanummer is een uitnodiging om nieuwe praktijken te ontwikkelen, nieuwe narratieven te vertellen en aldus bij te dragen aan vernieuwde theologie. 

Gepubliceerd: 2023-06-28

Heel nummer