Gemeenschappelijk ‘wonden-werk’

Theologische notities bij #MeToo

Auteurs

  • Heleen Zorgdrager Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam

DOI:

https://doi.org/10.54195/h.11786

Samenvatting

De commotie rond The Voice heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe groot de impact is van seksuele grensoverschrijding op de slachtoffers. Allerlei mechanismen van buiten en binnen zorgen ervoor dat zij langer zwijgen dan goed voor hen is, en dat daders ermee weg kunnen komen. Seksuele grensoverschrijding raakt de fundamenten van je bestaan. Pastores en geestelijk verzorgers kunnen in hun werk eraan bijdragen dat slachtoffers veiligheid ervaren om tot spreken komen. Ze kunnen helpen een klimaat te scheppen waarin de gemeenschap een bedding geeft aan verhalen van schaamte en pijn. In dit artikel worden vrouwen en mannen uitgenodigd om getuigen te zijn en mee te gaan doen aan gemeenschappelijk ‘wonden-werk’.

Biografie auteur

Heleen Zorgdrager, Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam

Heleen (prof.dr. H.E.) Zorgdrager is hoogleraar Systematische theologie en genderstudies aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam.

Downloads

Gepubliceerd

2022-04-01

Citeerhulp

Zorgdrager, H. . (2022). Gemeenschappelijk ‘wonden-werk’: Theologische notities bij #MeToo. Handelingen: Tijdschrift Voor Praktische Theologie En Religiewetenschap, 49(1), 20–29. https://doi.org/10.54195/h.11786