‘Het is een soort stap-voorstapmeditatie: je blijft oefenen’

Hoogleraar Dian Marie Hosking

Auteurs

  • Tom Lormans Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht

DOI:

https://doi.org/10.54195/h.11707

Samenvatting

Dian Marie Hosking is hoogleraar Relation Process aan Utrecht School of Governance en als associate verbonden aan Taos Institute. Ze heeft haar carrière gewijd aan ‘relationeel constructionisme’ en aanverwante methodologieën van onderzoek en transformatie. Samen met Sheila McNamee schreef ze Research and Social Change: A Relational Constructionist Approach (2012). Hierin overbruggen ze wetenschappelijke vormen van onderzoek en de dagelijkse activiteiten van beoefenaars. Ze introduceren onderzoek als een proces van relationele constructie en bieden hulpmiddelen aan beoefenaars die willen nadenken over hoe hun werk praktische effecten genereert.

Biografie auteur

Tom Lormans, Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht

Tom (T.A.H.M.) Lormans MA is historicus en geestelijk verzorger. Hij is als promovendus werkzaam bij het Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht. E: tom_lormans@hotmail.com.

Downloads

Gepubliceerd

2021-01-01

Citeerhulp

Lormans, T. (2021). ‘Het is een soort stap-voorstapmeditatie: je blijft oefenen’: Hoogleraar Dian Marie Hosking. Handelingen: Tijdschrift Voor Praktische Theologie En Religiewetenschap, 48(1), 60–63. https://doi.org/10.54195/h.11707