Het belang van water in de islam

Auteurs

  • Osman Ziylan International Office van de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam

DOI:

https://doi.org/10.54195/h.11829

Samenvatting

Een van de belangrijkste vraagstukken van deze eeuw is water. Uit het wereldwaterrapport van de Verenigde Naties blijkt dat alle staten in de wereld de komende jaren zeer serieuze maatregelen moeten nemen met betrekking tot het waterverbruik. Zuurstof en water zijn de belangrijkste dingen voor het voortbestaan van het leven in deze wereld. Met de klimaatverandering zien we dat 1,2 miljard mensen problemen hebben om aan schoon water te komen; zij moeten migreren uit de gebieden waar ze wonen. Dat de drinkwatervoorraden met 20 procent zijn afgenomen, vooral in Afrika en Azië, geeft aan hoe ernstig het probleem de komende jaren zal zijn en dat soortgelijke problemen op elk moment in de rest van de wereld kunnen ontstaan.

Biografie auteur

Osman Ziylan, International Office van de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam

Osman (O.C.) Ziylan BA leidt het International Office van de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR) en is geestelijk verzorger bij de Justitiële Jeugdinrichting Lelystad.

Downloads

Gepubliceerd

2021-09-01

Citeerhulp

Ziylan, O. (2021). Het belang van water in de islam. Handelingen: Tijdschrift Voor Praktische Theologie En Religiewetenschap, 48(3), 41–49. https://doi.org/10.54195/h.11829

Nummer

Sectie

Themacluster