‘Verbaal repertoire meegeven in kwalitatief onderzoek’

Auteurs

  • Tom Lormans Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht

DOI:

https://doi.org/10.54195/h.11747

Samenvatting

Prof.dr. Fred Wester is emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onderzoek naar de rol van media en mediaboodschappen: televisieprogramma’s, krantenberichten, websites, tijdschriftartikelen en reclameborden, en in het bijzonder naar de kenmerken en tendenties in de uitingen en de sociaal-culturele boodschappen die zij bevatten. Publicaties van zijn hand als Strategieën voor kwalitatief onderzoek (1996) en Inhoudsanalyse: theorie en praktijk (2013) helpen (toekomstige) onderzoekers nog altijd bij het opzetten, verhelderen en beschrijven van hun onderzoek. Ook is hij voorzitter van KWALON, een onafhankelijke organisatie van onderzoekers en docenten aan universiteiten, hogescholen, onderzoeksbureaus en andere organisaties die zich bezighouden met reflectie op de methodologie van kwalitatief sociaalwetenschappelijk onderzoek. Zijn kennis van en ervaring met het verrichten van kwalitatief onderzoek maken hem een expert van wie veel geleerd kan worden op het gebied van case studies.

Biografie auteur

Tom Lormans, Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht

Tom Lormans MA is historicus en geestelijk verzorger. Hij is als promovendus werkzaam bij het Expertisecentrum Palliatieve Zorg Utrecht. E-mail: tom_lormans@hotmail.com.

Downloads

Gepubliceerd

2019-06-01

Citeerhulp

Lormans, T. (2019). ‘Verbaal repertoire meegeven in kwalitatief onderzoek’. Handelingen: Tijdschrift Voor Praktische Theologie En Religiewetenschap, 46(2), 69–73. https://doi.org/10.54195/h.11747