Energie én bezieling

Geestelijke verzorging en oncologische revalidatie

Auteurs

  • Jowien van der Zaag Antoni van Leeuwenhoek
  • Sjaak Körver Tilburg School of Catholic Theology
  • Martin Walton Protestantse Theologische Universiteit

DOI:

https://doi.org/10.54195/h.11738

Samenvatting

Het inzetten van eigen terminologie kan het domein van geestelijke zorg verhelderen, zeker in een omgeving van oncologische revalidatie. Deze case study uit het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam, in het kader van het lopende Case Studies Project, laat zien hoe wezenlijk het belang van spirituele zorg is en tot zijn recht komt in een gestructureerd aanbod.

Biografieën auteurs

Jowien van der Zaag, Antoni van Leeuwenhoek

Jowien (J.) van der Zaag is geestelijk verzorger in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, ziekenhuis en onderzoeksinstituut gespecialiseerd in oncologie. E-mail: j.vd.zaag@nki.nl.

Sjaak Körver, Tilburg School of Catholic Theology

Sjaak (dr. J.W.G.) Körver is universitair hoofddocent aan de Tilburg School of Catholic Theology. E-mail: j.w.g.korver@uvt.nl.

Martin Walton, Protestantse Theologische Universiteit

Martin (prof.dr. M.N.) Walton is bijzonder hoogleraar Geestelijke verzorging aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Groningen. E-mail: mwalton@pthhu.nl.

Downloads

Gepubliceerd

2019-06-01

Citeerhulp

van der Zaag, J., Körver, S., & Walton, M. (2019). Energie én bezieling: Geestelijke verzorging en oncologische revalidatie. Handelingen: Tijdschrift Voor Praktische Theologie En Religiewetenschap, 46(2), 27–31. https://doi.org/10.54195/h.11738