Alleen samen? Paradoxen van gemeenschapsvorming bij vieringen in een instelling - Stark, Ciska; Walton, Martin (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2014)
Soms heet het een viering of een kerkdienst. Soms een bezinningsmoment. Het vindt plaats in de kapel van het ziekenhuis, in een voor de gelegenheid omgebouwde fitnessruimte in de gevangenis of in een legertent op het platteland van Afghanistan. Vieringen in de marge van het ‘gewone’ leven, op plaatsen waar het samenleven gekleurd wordt door de specifieke situatie die mensen voor korte of langere tijd, vrijwillig of onvrijwillig samenbrengt.