Verinnerlijking, toewijding en burn-out: Reflectie op drie cases - Bisschops, Anke (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2015)
Juist in deze voor pastores zware tijd is het des te belangrijker dat zij goed toegerust zijn om hun taak aan te kunnen, niet alleen qua kennis, maar ook qua zelfkennis, vaardigheden en houding. Vooral zelfkennis is belangrijk, want noodzakelijk om het instrument dat de pastor zelf is, goed te kunnen onderhouden.