Casus 1 - Groenmarkt in Droogveen: veredeld hobbyisme? - Brouwer, Rein (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2015)
Bij de pastorie ligt een mooie, historische tuin die groot genoeg is voor evenementen. Jaarlijks wordt hier een openluchtdienst gehouden, maar die is erg binnenkerkelijk gericht. In een gesprek tussen de predikant en de onderneemster van een plaatselijke zorgkwekerij wordt het idee van een Groenmarkt geboren. De pastorietuin zal het decor zijn, daarnaast is de kerk geopend waar een tentoonstelling zal zijn met ‘levende’ muziek