'Orthopraxe' moslim- jongeren in Nederland: Hoe zij exploreren en participeren in de maatschappij - Visser-Vogel, Elsbeth (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2016)
Hoe vinden strenggelovige moslimjongeren in Nederland een geaccepteerde manier van moslim-zijn? Welke keuzes maken zij? Op welke manier ontwikkelen zij hun religieuze identiteit? En wat zegt dit over hun staan in de maatschappij? Elsbeth Visser-Vogel, die hier promotieonderzoek naar deed, focust in deze bijdrage op het proces van exploratie en presenteert drie manieren waarop ‘orthopraxe’ moslimjongeren hun religieuze identiteit verbinden met hun participatie in de maatschappij.