Dit werk is van mij en niet van een ander: De betekenis van roeping in het schoolleiderschap - de Muynck, Bram (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
Het is anno 2017 weinig aantrekkelijk om schoolleider te worden. Voor een job met een dergelijke moeilijkheidsgraad moet je dus wel een goede motivatie hebben. Het besef dat jij degene bent die op deze ene specifieke post haar of zijn werk moet doen, is te benoemen als roeping: deze specifieke taak is aan jou en niet aan een ander opgedragen. Dit artikel vraagt aandacht voor het ‘opdracht’-besef en thematiseert daarmee het transcendente karakter van roeping.