Een existentieel waagstuk: Bouwen aan zingeving bij gedetineerden - Vanhooren, Siebrecht (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
Hoewel de modale burger er vaak andere meningen op na houdt, blijkt de gemiddelde gevangene wel degelijk te lijden onder zijn of haar detentie. Dit artikel beziet vanuit de psychologie wat gevangenschap meebrengt aan verlies van bestaansbetekenis en hoe er gebouwd kan worden aan zingeving bij gedetineerden.