Zingeving en detentie - Dezutter, Jessie; Vanhooren, Siebrecht (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
Gevangen. Van je vrijheid beroofd. Het zijn vaak de eerste associaties die we hebben bij het woord ‘detentie’. Het fysiek gevangen zijn en niet meer autonoom kunnen beslissen waar je gaat of staat, bepaalt sterk ons beeld van een leven achter de tralies. Een detentie strekt zich echter veel verder, of moeten we zeggen: dieper, uit dan enkel de fysieke realiteit.