Gemeentestichting als lont in het kruitvat: Praktisch-theologische analyse van een debat - Schaeffer, Hans; Geertsema, Henk (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
In dit artikel willen we het verschijnsel ‘gemeentestichting’ belichten vanuit een specifieke denominatie, de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). De vraag die we centraal stellen is: hoe is de discussie over ‘gemeentestichting’ op de Generale Synode van deze kerken te begrijpen tegen de achtergrond van bredere kerkelijke ontwikkelingen in de periode 1990-2014, en welke handelingsaanwijzingen voor het omgaan met deze ontwikkelingen zijn daar uit af te leiden?