Aansluiten, bewegen en communiceren: Op naar toegankelijke en bereikbare zorg voor zingeving in de thuissituatie - Rosie, Sujin (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2024)
Sinds 2019 heeft het ministerie van VWS een subsidieregeling waarmee geestelijke verzorging in de thuissituatie wordt vergoed voor mensen van 50 jaar en ouder, en voor kinderen of volwassenen in de palliatieve fase en hun naasten. Geestelijk verzorgers zijn specialisten op het gebied van zingeving en levensbeschouwing, maar aandacht voor zingeving is niet voorbehouden aan geestelijk verzorgers. Ook andere professionals en vrijwilligers kunnen hier een rol in hebben.