Geloofsgemeenschap als ‘tegencultuur van verbinding’: De visie van twee praktisch theologen: Van Gennep en Van der Werf - de Roest, Henk (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2013)
Er lijkt in onze dagen een verlangen te groeien naar bemoediging door gemeenschap, naar betrokkenheid en betrouwbaarheid in tegenstelling tot de vrijblijvendheid, waardoor vele relaties en samenlevingsverbanden worden gekenmerkt. Er wordt geleden onder de commercialisering, de invloed van het economische denken en de grootschaligheid van bureaucratie en bedrijfsleven. Theologen spreken over het belang van een geloofsgemeenschap als contrastgemeenschap. Deze stemmen zijn niet nieuw.