De zorg om het verhaal: Spreken over de dood in het algemene ziekenhuis - van Meurs, Jacqueline (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2014)
‘Ik weet niet wat de dood is, wat het voor mij betekent, behalve dat ik er heel bang voor ben’, zo liet een jonge vrouw de arts weten bij opname op de afdeling medische oncologie van het Radboud universitair medisch centrum. In overleg met de arts besloot ze om hierover in gesprek te gaan met een geestelijk verzorger. De vraag is of (zieke) mensen nog wel over een taal beschikken om zich te uiten binnen de spirituele dimensie van hun mens zijn.