‘Er zit een vreemd aspect aan bibliodrama’ - Krijn, Nico (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2015)
Kati (prof.dr. K.E.) Röttger is sinds 2007 hoogleraar Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij studeerde theater-wetenschap, wijsbegeerte en Duitse literatuur aan de Freie Universität Berlin. Daar promoveerde zij op ‘Het nieuwe theater in Colombia. Collectieve creatie als weg tot een Latijns-Amerikaanse identiteit’. Voor dit proefschrift heeft zij twee jaar veldwerk in Colombia gedaan. In een tweede proefschrift (in Duitsland Habilitation geheten) hield zij zich met een heel ander onderwerp bezig: ‘Het theater als kunst van het zien’.