Radicaal geloof als drijfkracht van maatschappelijke vooruitgang - Hübenthal, Christoph (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2016)
Er lijkt een antagonisme te bestaan tussen geloof en maatschappelijke vooruitgang. En hoe radicaler het geloof uitvalt, des te radicaler schijnt ook het verzet tegen vooruitgang te zijn. Christoph Hübenthal betoogt dat dit antagonisme geenszins een noodzakelijk gegeven is en dat religieuze argumenten in het publieke domein wel degelijk een grensverleggende werking kunnen hebben.