Competitie en beloning in het hiernumaals - Nissen, Peter (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2016)
In het spreken over religie en geloof vallen momenteel met enige regelmaat woorden als ‘radicaal’ en ‘radicalisering’. Peter Nissen verkent in deze bijdrage welke betekenis het woord ‘radicaal’ heeft wanneer het in verband met geloven wordt gebruikt. Hij besluit met een oproep tot religieuze bescheidenheid.