Rituelen zijn ‘in’: Liturgische en rituele studies 2013-2015 - Hoondert, Martin (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2016)
Als er één trend zichtbaar zou moeten worden in dit trendbericht liturgische en rituele studies, dan is het wel de toenemende aandacht voor de rituelen zelf. Er is sprake van een groeiende rituele praktijk, juist ook buiten de context van de kerken.