Zien waar het op aan komt: Spiritualiteit als heuristiek voor schoolleiders - van der Zee, Theo (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
Schoolleiders geven leiding aan de school als plek van onderwijs en vorming. Door vele veranderingen in de samenleving en alsmaar groeiende complexiteit, komt het er voor schoolleiders steeds meer aan op wie ze zijn als persoon. Wie is het die leiding geeft? Met het persoonlijk leiderschap weten veel schoolleiders zich echter handelingsverlegen: wat staat mij te doen?