Popmuziek, jongeren en geloof - van den Akker, Jaap (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
‘Misschien wel de belangrijkste weg die alle jongeren bewandelen, op zoek naar hun identiteit, en naar iets wat ‘vonkt’ – allemaal oerreligieuze zaken – is die van de popmuziek. Ik zou de stelling wel aandurven dat de hedendaagse, ook Nederlandstalige muziek, op dit moment de ‘religie voor jongeren’ is.’ www.kuleuven.be/thomas/page/zin-in-pop/