Studentenpastores en suïcidepreventie: Een onmisbare ondersteuning voor het mentaal welzijn van studenten - Saliba, Serena (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
Suïcide is een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Het is één van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren van 15 tot 29 jaar. Dit maakt het bijzonder relevant in de universitaire setting, waar veel studenten binnen deze leeftijdsgroep vallen. Het bevorderen van het welzijn van studenten is een belangrijke prioriteit voor universiteiten, aangezien geestelijke gezondheid nauw verbonden is met academische prestaties en algemene tevredenheid van studenten.