Wonen overal nergens thuis: Over de materialiteit van het straatpastoraat - den Toom, Niels (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2024)
Zingeving is zoveel meer dan wat in woorden te vangen is. In het straatpastoraat blijkt het materiële een duidelijke rol te spelen. Dat vraagt van geestelijk verzorgers opmerkzaamheid in het contact met cliënten. Het materiële staat niet op zichzelf, maar is altijd verbonden met een overstijgende blik op de mens, zijn of haar noden en wat een dakloze aan de wereld te geven heeft. Daarmee wordt de gebruikelijke visie op dak- en thuislozen verruimd en verrijkt.